Новини

Аstrade Company откри втори луксозен шоурум на Бул. България № 60В . Клиентите ни могат да се насладят на богата гама врати, прозорци, ламинирани и естествени паркети, щори, покриви, сайдинг, мрежи против насекоми.

тел. : 0893 49 09 49 ; 0888 12 17 09 ;  e-mail : info@astcom.eu

Home Сайдинг
Сайдинг Print E-mail


 

Сайдингът е нов нетрадиционен начин за фасадно облицоване. Той замества стандартните строителни мазилки като се използва не само при новите сгради, но е изключително добро облицовъчно покритие при обновяване на стари фасади. Сайдингът е високотехнологична, фасадна, топло, хидро и шумоизолационна система.

Материалът, който се използва за направата на Сайдинг плоскостите е винил, характеризиращ се с висока устойчивост на атмосферни влияния.

Основните добри качествени показатели на Сайдинга са в неговата огнеупорност, нетоксичност, висока устойчивост на химични влияния и механични повреди. Той не ръждясва, не се деформира при рязка смяна на температурните амплитуди, а ефекта на остаряване и избледняване е изключително слаб поради технологията на производство, при която цвета се залага в дълбочина.

Сайдингът е предпочитан облицовъчен материал дори от гледна точка на поддръжка, тъй като за неговото измиване се използва само вода.

Технологията по монтиране на Сайдинг плоскостите се отличава като бърза, лесна и може да се извършва независимо от външните атмосферни условия.

Винилният сайдинг /от англ.- siding – обшивка /представлява изработена от поливинилхлорид ламела, устойчива на атмосферни влияния, с добра огнеупорност топло и шумо изолация, която се използва за облицоване и външна изолация на сгради и замества традиционните строителни мазилки и изолации. Всеки монолитен PVC лист е с дължината 3,80м., ширината 25,4см., дебелина 1.27мм.и имитира традиционните за къщите от средата на миналия век в Северна Америка дъсчени обшивки. Спрямо класическите, изработени от качествена дървесина, винилният сайдинг е много по-издръжлив и здрав,икономически изгоден, с естетически вид и доказал се в времето материал.

Отделните плоскости лесно се сглобяват в секции с желаните размери. В долния си край всеки елемент е огънат в специфична форма, позволяваща свързване с предходния панел, а в горния край ръба е така перфориран, че да осигури закрепяне към направената скара. Едно от предимството на винилния сайдинг е и цветовото разнообразие, което дава избор за различни архитектурни решения. Отделните профили за една фасада могат да бъдат в един или в повече цветове, съчетани по избор.

Така всяка сграда може да има свое оригинално излъчване и в същото време да създава стилово единство със съседните. Сайдингът може да се използва за облицоването както на нови сгради така и за реновиране на стари. Това е система, която се отличава с бърз монтаж, лесна поддръжка и красива визия.


  

Сайдинг системи за външна облицовка

 Конструкция на хоризонтална външна винилна облицовка(сайдинг)Цветове на сайдинга
 

valid xhtml valid css