Новини

Аstrade Company откри втори луксозен шоурум на Бул. България № 60В . Клиентите ни могат да се насладят на богата гама врати, прозорци, ламинирани и естествени паркети, щори, покриви, сайдинг, мрежи против насекоми.

тел. : 0893 49 09 49 ; 0888 12 17 09 ;  e-mail : info@astcom.eu

Home Паркет Екзотичен паркет
Екзотичен Паркет Print E-mail
 

Расте предимно в Източна Африка. Дървото достига на  височина до 50 м и диаметър 2 – 3 м. Беловината е тясна и сивкава. Ядровата дървесина е жълто-кафеникава и подобaва на дървесината на дъба и тика .С времето потъмнява.Текстура е обемиста има вълновидно разположение на влакната. Има висока трайност, умерена твърдост и на пипане е мазен. Суши се добре и бързо. Плътностtа на дървото е 680 кг/м3. Използва се за изработване на облицовка  поради устойчивостта си, издръжливостта си и красивите си линии; при декоративни подове, в мебелното производство, подови настилки , музикални инструменти и производство на естествен фурнир.

Ироко
Произход  - Африка
Промяна на цвят - Частино                     
Твърдост (Бринел)  - 4,8 

Размери

Паркет: Дължина  600 -1200 мм; Широчина  90мм; Дебелина 15 мм.

Дюшеме: Дължина 600 - 2000 мм; Широчина 100 -190мм; Дебелина: 19мм

   
 

Расте в  Югоизточна Азия и достига около 50 м  височина. Беловината е бледожълта на цвят. Сърцевината е жълтеникава до оранжева кафява. С времето тя потъмнява до кафяво или тъмночервено кафяво. Дървесината е много твърда, здрава  устойчива към влага  с плътност 850 кг/м³. Използва се за изработване на декоративни подове при обработка за вътрешното и външно  строителство, в мебелното производство, подови настилки, музикални инструменти.

Мербау 

 

 

Произход - Югоизточна Азия

 
Промяна на цвят  - Частино    
Твърдост (Бринел)  - 4,8  
 Размери  

Паркет: Дължина  600 -1200 мм; Широчина   90мм; Дебелина 15 мм.

Дюшеме: Дължина 600 - 2000 мм; Широчина  100 -190мм; Дебелина: 19мм

   
 

Дървото Сапели най-често се среща в Западна, Централна и Източна Африка във влажните тропически гори. Достига на  височина до 60  м и диаметър 2 - 3 м. Има обикновено права структура. Дървесината е червено кафява. С времето тя потъмнява до тъмнокафяво, като запазва златистия си цвят. Съдовете са средно големи, многобройни и разпръснати равномерно. Плътността на дървото е 650-750 кг/м3. Махагонът намира приложение в корабостроенето, използва се за изработването на мебели, подови настилки, в музикални инструменти и производство на естествен фурнир.

 Сапелли   
Произход  - Африка 
Промчна на цвят - Частино                                     
Твърдост (Бринел)  - 4,8    
 Размери  
Паркет: Дължина  600 -1200 мм; Широчина  90мм; Дебелина 15 мм.
Дюшеме: Дължина 600 - 2000 мм; Широчина  100 -190мм; Дебелина: 19мм
              
 

Дърво което расте в тропическите джунгли на Западна Африка, Конго, Камерун, Габон, Танзания Мозамбик. На височина дървото израства до около 40 метра, а ширината на дънера достига до 2 метър в диаметър. Сърцевината е много плътна и тъмно кафява с черни жилки, а беловината е бледожълта. Дървесината венге има плътност 850 - 950 кг/м³ и е богата на минерални вещества, което затруднява нейната обработка и лаково покритие, но я прави изключително здрава и устойчива на извиване и налягане. С това тя е особено подходяща за паркетни настилки, но се използва и за производство на мебели, музикални инструменти и лъкове.

Венге 
Произход  - Африка 
Промчна на цвят - Частино                                      
Твърдост (Бринел)  - 5 

Размери

  
Паркет: Дължина  600 -1200 мм; Ширина  90мм; Дебелина 15 мм.
Дюшеме: Дължина 600 - 2000 мм; Ширина 100 -190мм; Дебелина: 19мм
   
 

Дървото тик расте в Югоизточна  Азия, Бирма, Индия, Тайланд, Камбоджа. Тиковото дърво достига на височина 40 м при диаметър 2 м. Дървото расте предимно в области, в които периодично се сменя влажният и сух период. Беловината и ядрото са ярко отделени. Беловината има жълтеникаво сив цвят. В сурово състояние ядровата дървесина е оцветена в златисто-кафяво, наподобява украсата на дъбовата дървесина но  с времето потъмнява.В надлъжен разрез дървесината има блясък. Съдовете са сравнително големи и изпълнени с кристали от калциев фосфат ,който е с бял цвят. Противостои добре на влиянието на атмосферните фактори и на нападението на гъбните и насекомите  вредители. В сурово състояние дървесината има интензивна миризма. Има високо съдържание на етерични масла и силициеви съединения. Дървесината на тика е със средна плътност тежка 650 кг/м³ здрава и твърда. Използва се за вътрешното и външно строителство, мебелното производство, в корабостроителството и производство на естествен фурнир.

Тик 

Произход - Югоизточна Азия

Промяна на цвят - Частично 

Твърдост (Бринел) -    4,8

    
  
  
  

Размери

  

Паркет: Дължина  600 -1200 мм; Широчина 90мм; Дебелина 15 мм.

   
 

 

Расте на височина до 40 м с диаметър до 2 м. Зрялата дървесина има от светло до червено-кафяв цвят, който с течение на времето потъмнява.

 

Доусие 

Произход-  Африка, главно в  Камерун

 
Промяна на цвят -  Частично   потъмнява  
Твъдост (Бринел)  -  3.7 -  4.3 

Размери

  

Паркет: Дължина  600 -1200 мм; Широчина  90мм; Дебелина 15 мм.

 

valid xhtml valid css